ΦόρουμΦόρουμ  ΗμερολόγιοΗμερολόγιο  Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  

Μοιραστείτε | 
 

 ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ FORUM

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 386
Ημερομηνία εγγραφής : 21/02/2011

ΔημοσίευσηΘέμα: ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ FORUM   Παρ 25 Φεβ 2011 - 12:50

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ FORUM

H λειτουργία του forum Εκτός Δρόμου βασίζεται στην αναρχία, όπως αυτή έχει οριστεί στην αρχική της, αρχαϊκή, έννοια: απουσία «αρχόντων» και οποιασδήποτε «διοικούσας αρχής» με εξουσιαστικές δυνατότητες. Η ορθή λειτουργία του στηρίζεται πάνω στην αρχή του σεβασμού των δικαιωμάτων των άλλων.

Οι κανονισμοί δεν έχουν σκοπό να περιορίσουν τις δυνατότητες των χρηστών στην έκφραση των απόψεων τους ή την προσφορά υπηρεσιών και βοήθειας στα μέλη.
Αντίθετα, έχουν σκοπό να διατηρήσουν το αναγκαίο επίπεδο, ώστε να είναι δυνατή η ανταλλαγή απόψεων μέσα σε σωστά πλαίσια.

Παρόλο που διατηρείται η δυνατότητα της αλλαγής, μεταφοράς και διαγραφής μηνυμάτων, καθώς και της διαγραφής λογαριασμών, η δυνατότητα αυτή δεν πρόκειται να ασκηθεί σε καμία περίπτωση, παρά μόνο αν καταπατηθούν κατάφορα οι κανονισμοί λειτουργίας.


1.Γενικά:

1.1. Απαγορεύεται ρητά η αποστολή δεδομένων που περιέχουν υλικό όπως:
1.1.1. Πορνογραφικό υλικό το οποίο απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 15 ετών.
1.1.2. Τρομοκρατικό
1.1.3. Απειλητικό
1.1.4. Υλικό στο οποίο υπάρχουν περιορισμοί χρήσης λόγω πνευματικών δικαιωμάτων – Copyright
1.1.5. Παράνομο λογισμικό (δεδομένα ή links)
1.1.6. Θρησκευτικό ή γενικότερα προσηλυτιστικό πέραν των προσωπικών απόψεων oι οποίες όμως θα εκτίθενται καθαρά ως τέτοιες. Κάθε προσπάθεια σχολιασμού, σχολιο ή υπονοούμενο σχετικό με τις πεποιθήσεις τρίτων ή άλλων μελών απαγορεύεται.
1.1.7. Ρατσιστικό
1.1.8. Προσβλητικό προς άλλες εθνικότητες και θρησκείες
1.1.9. Περιεχόμενο ενάντια στα χρηστά ήθη

1.2. Απαγορεύεται οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να βλάψει τις εγκαταστάσεις πχ. Servers, βάσεις δεδομένων κα. του Ektosdromou.forumgreek.com

1.3. To Ektosdromou.forumgreek.com δεν είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αποστέλλονται.

1.4. Το Ektosdromou.forumgreek.com δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία των μελών να ακολουθήσουν τη παρούσα οδηγία.

1.5. Τα μηνύματα αντιπροσωπεύουν και εκφράζουν αποκλειστικά τον αποστολέα τους και όχι τη γνώμη των συντελεστών του Ektosdromou.forumgreek.com ή άλλων χρηστών.

1.6. Κάθε χρήστης που πιστεύει ότι θίγεται μπορεί να επικοινωνήσει με τους εκάστοτε τοπικά υπεύθυνους του Ektosdromou.forumgreek.com και να εκφράσει παράπονα.

1.7. Οι υπεύθυνοι του φόρουμ διατηρούν το δικαίωμα να σβήσουν ή να τροποποιήσουν καθ' οποιοδήποτε τρόπο, οποιοδήποτε μήνυμα, οποιαδήποτε στιγμή χωρίς προειδοποίηση.

1.8. Η καταπάτηση κανονισμών μπορεί να αποφέρει έως και την ακύρωση του λογαριασμού.


2. Γλώσσα επικοινωνίας στο Εκτός Δρόμου

2.1. Τα μηνύματα σας πρέπει να είναι γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα και όχι σε greeklish (γραφή ελληνικών με λατινικούς χαρακτήρες). Οτιδήποτε σε greeklish ενδέχεται να τροποποιείται.

2.2. Άλλες γλώσσες επίσης δεν επιτρέπονται εκτός της Αγγλικής λόγω της παγκόσμιας διάδοσης και της χρήσης της.


3.Προσωπικά δεδομένα

3.1. Οι χρήστες οφείλουν να σέβονται τα προσωπικά δεδομένα των άλλων χρηστών και μην δημοσιοποιούν ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, PM (προσωπικά μηνύματα) κ.α. στοιχεία τρίτων από οποιαδήποτε πηγή και εάν προέρχονται.

3.2. Το Ektosdromou.forumgreek.com συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν ο επισκέπτης / χρήστης εγγράφεται στις υπηρεσίες του, όταν χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του και όταν επισκέπτεται τις σελίδες του.

3.3. Οι χρήστες συμφωνούν ότι όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχουν εισάγει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Οι προσωπικές πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

3.4. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, μεταγλώττιση, φόρτωση (upload), διαμόρφωση, τροποποίηση, δημιουργία αντιγράφων site (mirroring) των σελίδων του Ektosdromou.forumgreek.com, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του.

3.5. Οι χρήστες διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στα, άρθρα, συνεντεύξεις, οδοιπορικά και reviews που έχουν γράψει και δημοσιεύουν, των οποίων όμως την δημοσιευμένη υπόσταση, όπως και εκείνη των υπολοίπων σχόλιων και γενικότερα δεδομένων τους, παραχωρούν δωρεάν και χωρίς κανένα αντάλλαγμα στο Ektosdromou.forumgreek.com


4. Λογαριασμοί:

4.1. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει το δικαίωμα να διατηρεί έναν και μόνο έναν λογαριασμό πρόσβασης στο forum Ektosdromou.forumgreek.com. Σε περίπτωση νομικών προσώπων πρέπει να αναφέρεται το όνομα του εκπροσώπου τους. Ο εκπρόσωπος αυτός διατηρεί το δικαίωμα και για προσωπικό λογαριασμό σαν φυσικό πρόσωπο.

4.2. Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιούν άμεσα το Ektosdromou.forumgreek.com για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους και οποιαδήποτε γενόμενη ή/και πιθανή παραβίαση ασφάλειας.

4.3. Τα μέλη ευθύνονται αποκλειστικά για όλες τις πράξεις που διενεργούνται υπό το όνομα χρήσης, τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης και γενικότερα τον λογαριασμό τους.

4.4. Για την αποφυγή των όποιων παρεξηγήσεων, είναι υποχρεωτικό κατά την εγγραφή των μελών να δηλώνεται το όνομά τους.
4.4.1.Το όνομα θα αναφέρεται σε όλα τα μηνύματα που θα δημοσιεύει το μέλος και δεν μπορεί να αλλάξει μετά την εγγραφή.
4.4.2.Αν υπάρχουν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του ονόματος ίσως να κριθεί απαραίτητη η επιβεβαίωσή του με επικοινωνία με το μέλος.
4.4.3.Στην περίπτωση λεσχών και εταιριών η επιβεβαίωση είναι υποχρεωτική.

4.5.Τα μέλη είναι υπεύθυνα για την προσεκτική χρήση του λογαριασμού τους και την τυπική έξοδο τους από τον λογαριασμό τους στο τέλος κάθε χρήσης (Logout).


5.Topics / Posts

5.1. Ο τίτλος πρέπει να είναι σχετικός με το περιεχόμενο και όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικός ώστε να γίνεται άμεσα κατανοητό από τους αναγνώστες του.

5.2. Οι χρήστες φροντίζουν ώστε τα μηνύματά να δημοσιεύονται στο κατάλληλο subforum.

5.3. Αποφύγετε μηνύματα (σχόλια) που το περιεχόμενο είναι εκτός θέματος ή διακωμωδεί τη συζήτηση όπως οριοθετείται - προκύπτει από τον τίτλο του εκάστοτε topic. Μπορεί και θα διαγραφούν χωρίς προειδοποίηση.

5.4. Το SPAMMING απαγορεύεται.

5.5. Εάν βρείτε μηνύματα που κατά τη γνώμη σας είναι εκτός κανονισμών πρέπει να τα αναφέρετε κάνοντας REPORT και αναφέροντας και γιατί συμβαίνει αυτό κατά την κρίση σας.

5.6. Η διαφήμιση επιτρέπεται στην κατηγορία ΧΩΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, χωρίς κανένα περιορισμό, εκτός από το spamming και τα όσα αναφέρονται στην παράγραφο 1.1


6. Η διαχείριση του Εκτός Δρόμου

6.1. Η παραμονή στη διακριτική αφάνεια εξασφαλίζει ότι δε ασκηθούν πάνω στην διαχείριση πιέσεις για επηρεασμό του περιεχομένου και της πολιτικής του forum.

6.2. H διαχείριση έχει σα μοναδικό στόχο ένα forum ελεύθερο από περιορισμούς, διαγραφές και αλλοιώσεις δημοσιεύσεων, όπου η ελευθερία της γνώμης θα συνδυάζεται απόλυτα με την υπευθυνότητα απέναντι σε αυτή.

6.3. Η διαχείριση έχει σκοπό να παραμείνει στην αφάνεια, αποφεύγοντας να πάρει θέση και να σχολιάσει με οποιονδήποτε τρόπο τα γραφόμενα στο forum και τα διαδραματιζόμενα στο χώρο.

6.4. Τα μέλη της διαχείρισης θα αποκτήσουν άμεσα προσωπικούς λογαριασμούς από τους οποίους και θα σχολιάζουν όπως θέλουν και με τη ευθύνη της άποψή τους τα τεκταινόμενα. Οι λογαριασμοί της διαχείρισης θα χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση του forum και μόνο αυτή.

6.5. Από τη στιγμή που οι δημοσιεύσεις θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΕΠΩΝΥΜΕΣ, ο ρόλος της διαχείρισης περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα και μόνο αυτά.

6.6. Η εμπειρία της διαχείρισης από τη συμμετοχή σε διάφορα ηλεκτρονικά fora επισημαίνει το ότι η επώνυμη συμμετοχή και ο διακριτικός έλεγχος του forum είναι τα μόνα στοιχεία που μπορούν να εξασφαλίσουν τη δημοκρατικότητα της λειτουργίας του. Και δημοκρατία σημαίνει, πέρα και πάνω από όλα, σεβασμός των ελευθεριών των άλλων.

6.7. Οι διαχειριστές του Εκτός Δρόμου δε θα συμμετέχουν σε αυτό σαν «ιδιοκτήτες», «μονάρχες» και «δικτάτορες» του forum, αλλά σαν ισόβαθμα μέλη, με τις ίδιες ελευθερίες, δυνατότητες και υποχρεώσεις με τους υπόλοιπους χρήστες.

6.8. Η υπόσχεση όλων μας είναι ότι σε καμία περίπτωση δε θα γίνει κατάχρηση των όποιων προνομίων δίνει η ιδιότητα του administrator, αναγνωρίζοντας την υπευθυνότητα των μελών που έχουν το θάρρος να δηλώσουν το όνομά τους.Η συμμετοχή στο Ektosdromou.forumgreek.com προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή και γνώση των παραπάνω όρων, οι οποίοι έχουν σκοπό να προφυλάξουν τους χρήστες που συμμετέχουν και να βοηθήσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων.
Οι συντελεστές του Ektosdromou.forumgreek.com είναι οι υπεύθυνοι για την τήρηση αυτών των κανονισμών και σε αυτούς θα πρέπει να απευθυνθείτε για ό,τι έχει σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.tetrakinisimag.gr/
Admin
Admin
avatar

Αριθμός μηνυμάτων : 386
Ημερομηνία εγγραφής : 21/02/2011

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ FORUM   Κυρ 25 Μάης 2014 - 21:04

.
Επειδή τις τελευταίες ημέρες γίνονται πολλές αιτήσεις για εγγραφή στο forum χωρίς τη δήλωση ή την αληθή δήλωση του ονοματεπώνυμου του χρήστη να θυμίσουμε ότι ο κανονισμός χρήσης αναφέρει

4.4. Για την αποφυγή των όποιων παρεξηγήσεων, είναι υποχρεωτικό κατά την εγγραφή των μελών να δηλώνεται το όνομά τους.
4.4.1.Το όνομα θα αναφέρεται σε όλα τα μηνύματα που θα δημοσιεύει το μέλος και δεν μπορεί να αλλάξει μετά την εγγραφή.
4.4.2.Αν υπάρχουν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του ονόματος ίσως να κριθεί απαραίτητη η επιβεβαίωσή του με επικοινωνία με το μέλος.
4.4.3.Στην περίπτωση λεσχών και εταιριών η επιβεβαίωση είναι υποχρεωτική.


._
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.tetrakinisimag.gr/
 
ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ FORUM
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
» ΑΕΛ - Οπαδικα [νέα συνδέσμων-ανακοινώσεις]
» ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
» «Che Guevara Club»: «Έρμαιο χωρίς πρόεδρο»
» Απόλλων Σμύρνης- Οπαδικά [νέα συνδέσμων-ανακοινώσεις]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ :: Ανακοινώσεις Administrators-
Μετάβαση σε: